V kuchyni se stále dá najít způsob, jak co-to vylepšit a suroviny použít i tak, jak nejsme zvyklí. Dokonce i slanou vodu po těstovinách. Zde jsou tipy:
Pravda, pf 08.04.2020 09:00 těstoviny, špagety, hrnec, varenieFoto: Shutterstock
Co s vodou, v níž se vařily těstoviny?
Přidejte ji do pesto či jiné omáčky
Tento trik je přímo ideální, protože vodu z těstovin můžete použít hned po jejich dovaření. V malém množství ji přidejte do připravené pesto či jiné omáčky na těstoviny. Proč? Voda z těstovin je bohatá na škrob a sůl. Zatímco škrob působí jako pojivo a dodává omáčce krémovější konzistenci, sůl se zase postará o chuť. Postačí 4 PL, abyste takto vylepšili vaši omáčku na špagety či penne.
TIP: Pokud do vody při vaření těstovin přidáte i chilli papričku, pak bude těstovina i omáčka o něco aromatičtější.
Použijte ji na pizza těsto
Namísto vody z vodovodu použijte vodu po těstovinách. Důvod? Voda obsahuje škrob i sůl a zachovává si chuť těstovin – tak dokáže dodat domácímu pizza cestu tu správnou chuť. Rovněž již nemusíte přidávat do těsta více soli, pokud použijete slanou vodu z těstovin.
Na namáčení luštěnin
Fazole, hrách a čočka – luštěniny před vařením ve vodě na noc namáčíme. I zde se o slovo hlásí voda po těstovinách. Pokud je namočíme do vody, zkracuje se následně doba jejich vaření a rovněž budou luštěniny snadněji stravitelné. Když je totiž luštěnina na noc ve vodě, vnější slupka se stává měkčí a tím pádem i snáze stravitelnou. Namísto vody z vodovodu můžeme použít vodu po těstovinách, postará se io příjemnější chuť a aroma luštěnin.
Tip redakce: Nechte se inspirovat chutnými recepty, které z Vás udělají hvězdu kuchyně.
https://inclanky.cz/jak-dlouho-skutecne-trva-nez-zhubnete-prozrazuji-zeny-ktere-to-dokazaly/
https://plus24.cz/je-bez-chuti-pecene-zelenine-pomuze-tato-netradicni-ingredience/
https://svetdnes.cz/stop-sedinam-aneb-jde-to-i-bez-barveni-a-chemie/