Neděle, 24 října, 2021
aktualne

Nevylévat! Takto ještě použijete vodu, ve které jste vařili těstoviny

on

V kuchyni se stále dá najít způsob, jak co-to vylepšit a suroviny použít i tak, jak nejsme zvyklí. Dokonce i slanou vodu po těstovinách. Zde jsou tipy:

Pravda, pf 08.04.2020 09:00 těstoviny, špagety, hrnec, varenieFoto: Shutterstock
Co s vodou, v níž se vařily těstoviny?
Přidejte ji do pesto či jiné omáčky

Tento trik je přímo ideální, protože vodu z těstovin můžete použít hned po jejich dovaření. V malém množství ji přidejte do připravené pesto či jiné omáčky na těstoviny. Proč? Voda z těstovin je bohatá na škrob a sůl. Zatímco škrob působí jako pojivo a dodává omáčce krémovější konzistenci, sůl se zase postará o chuť. Postačí 4 PL, abyste takto vylepšili vaši omáčku na špagety či penne.

TIP: Pokud do vody při vaření těstovin přidáte i chilli papričku, pak bude těstovina i omáčka o něco aromatičtější.

Použijte ji na pizza těsto

Namísto vody z vodovodu použijte vodu po těstovinách. Důvod? Voda obsahuje škrob i sůl a zachovává si chuť těstovin – tak dokáže dodat domácímu pizza cestu tu správnou chuť. Rovněž již nemusíte přidávat do těsta více soli, pokud použijete slanou vodu z těstovin.

Na namáčení luštěnin

Fazole, hrách a čočka – luštěniny před vařením ve vodě na noc namáčíme. I zde se o slovo hlásí voda po těstovinách. Pokud je namočíme do vody, zkracuje se následně doba jejich vaření a rovněž budou luštěniny snadněji stravitelné. Když je totiž luštěnina na noc ve vodě, vnější slupka se stává měkčí a tím pádem i snáze stravitelnou. Namísto vody z vodovodu můžeme použít vodu po těstovinách, postará se io příjemnější chuť a aroma luštěnin.

Mohlo by Vás zajímat